راویان سپاه سیدالشهداء (ع)

ترویج فرهنگ ایثاروشهادت وارزش های دفاع مقدس

راویان سپاه سیدالشهداء (ع)

ترویج فرهنگ ایثاروشهادت وارزش های دفاع مقدس

راویان سپاه سیدالشهداء (ع)

اهم فعالیت ها
جذب و سازماندهی رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس .علاقمند به روایتگری
تربیت و آموزش راوی
اعزام راوی به کاروان های راهیان نور
اعزام راوی به کلیه مدارس و دبیرستان ها دانشگاه ها و موسسات آموزشی
اعزام راوی به کلیه مراسمات.مساجد.یادوارهای شهدا،. ادارات و سازمان ها کارخانه جات.وشرکت ها
برگزاری کلاس های آمادگی دفاعی در مدارس و مراکز آموزشی پژوهشی تحقیقاتی
برگزاری دوره های آموزش.مرتبط بادفاع مقدس.مقابله باتهاجم فرهنگی.جنگ نرم وپدافند غیر عامل

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان
پیوندهای روزانه

۵ اسفندماه‌ #سالروز_عملیات #والفجر_9 گرامی باد .

سه شنبه, ۵ اسفند ۱۳۹۹، ۰۹:۲۱ ب.ظ

 

 

نام عملیات: والفجر ۹
زمان عملیات: ۱۳۶۴/۱۲/۵
مکان عملیات: منطقه عملیاتی سلیمانیه عراق
رمز عملیات: یا الله، یا لله، یا الله
تلفات دشمن: ۲۷۵۰(کشته، زخمی و اسیر)
ارگان عمل‌کننده: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
اهداف عملیات: گشودن‌ دو جبهه‌ هم‌زمان‌ در برابر دشمن‌ و تجزیه‌ نیروی‌ آن‌ و بازپس‌گیری‌ مناطق‌ تازه‌ اشغال‌ شده‌

#شرح_عملیات
#عملیات_والفجر_9

منطقه عملیاتی والفجر ۹ با دو جاده از دهانه شیلر و منطقه چومان به شهرهای مریوان و بانه متصل می‌شود. منطقه مزبور کوهستانی، صعب‌العبور و دارای زمستان سختی است وتوسط دو رودخانه«زاب صغیر» و«گوگه سور» به سه قسمت شمالی، میانی و جنوبی تقسیم شده است.
مهم‌ترین شاخص این منطقه، شهر چوارتا است که تا سلیمانیه کمتر از ۱۵ کیلومتر فاصله دارد. این شهر به همراه ارتفاع«سارسیر» از موقعیتی کلیدی برخوردار است؛ به‌طوری‌که از این نقطه می‌توان به سمت سلیمانیه، سید دکان، مائوت و … مانور کرد.
اهداف عملیات:
این عملیات دارای سه هدف کلی بود:
• انجام یک مرحله عملیات از مراحل پیش‌بینی شده برای تصرف سلیمانیه
• آماده‌سازی منطقه برای عملیات بعدی، به جلو کشاندن عقبه‌ها و کاهش فاصله خودی با دشمن
• کاهش از فشار دشمن در جبهه فاو
سازمان رزم‌ خودی:
قرارگاه نجف اشرف با تیپ‌‌های مستقل بنی‌اکرم، ابوالفضل، بروجردی، قدس و ویژه شهدا سپاه پاسداران هدایت عملیات را برعهده داشت.
هم‌چنین، ۲ گردان توپخانه از سپاه و ۲ گردان توپخانه از ارتش وظیفه پشتیبانی آتش را برعهده داشتند. قرارگاه تاکتیکی رمضان نیز با مأموریت تعیین شده، تحت‌امر قرارگاه نجف بود.
استعداد دشمن:
لشگر ۳۴ پیاده – تابع سپاه یکم – با تیپ‌های ۱۰۵ و ۵۰۴ پیاده مسئولیت پدافند از منطقه را به‌عهده داشت. قرارگاه این لشگر در چوارتا بود و تیپ ۱۰۵ در منطقه عمومی گامو و تیپ ۵۰۴ در منطقه عمومی چوارتا مستقر بودند. با شروع عملیات والفجر ۹، یگان‌هایی نیز وارد منطقه شدند.

آغاز عملیات:

در تاریخ ۱۳۶۴/۱۲/۵، درحالی‌که تمامی نیروها به نقطه شروع درگیری رسیده بودند، رمز عملیات(یاالله) حدود ساعت ۲۴ اعلام گردید.
در جناح راست، پیشروی از محور هزارقله انجام پذیرفت و رزمندگان ضمن تصرف ارتفاعات«کوخ نم‌نم»، مأموریت‌ ایذایی خود را در شمال«موبرا» به انجام رسانید و سپس در خط پدافندی جدید استقرار یافتند. در جناح چپ و در محور ارتفاع«ناصر»، نیروهای عمل‌کننده درحالی‌که مسافتی دشوار و طولانی را طی کرده بودند، خیلی سریع به هدف رسیده و ضمن درگیری با نیروهای عراقی توانستند ۰۰:۴۰ بامداد پایگاه آن‌ها در این محور را ساقط کنند. هم‌چنین، در محور«کوهان» به دلیل وسعت کم منطقه و حضور ضعیف دشمن، اهداف موردنظر تا ساعت ۰۴:۳۰ تأمین گردید.
در جناح میانی نیز که می‌بایست در مرحله اول عملیات، دو ارتفاع مهم«موبرا» و«مامخلان» تصرف شود، نیروهای خودی توانستند پس از ساعت‌ها درگیری، مامخلان را در ساعت ۰۹:۳۰ و موبرا را در ساعت ۱۶:۳۰(روز اول) به‌تصرف خود درآوردند. در ادامه عملیات نیز ارتفاع«پلنگه سور» در آخرین ساعات روز دوم(۱۳۶۴/۱۲/۷) تحت اختیار قوای خودی قرار گرفت.
با توجه به موفقیت مرحله اول عملیات، مقرر شد در مرحله دوم روی ارتفاع«کاتو» عمل شود. با شروع عملیات، ارتفاع مذکور-که تقریباً خالی از نیروی دشمن بود – در اولین ساعات بامداد روز سوم تسخیر شد؛ لیکن دشمن با تقویت سریع محور عملیاتی و اجرای تک توانست نیروهای خودی را از ارتفاع مزبور عقب براند. رزمندگان خودی نیز با تلاش بسیار، سمت چپ قله را رها نکردند و با در دست داشتن آن، وضعیت خویش را تثبیت کردند و به این ترتیب درگیری در«کاتو» پس از سه شبانه‌روز در تاریخ ۱۳۶۴/۱۲/۱۰ پایان یافت.
هم‌زمان با درگیری روی کاتو، تعدادی از نیروهای خودی در روز چهارم عملیات(۱۳۶۴/۱۲/۹) روی قله کچل، که از بلندترین قلل منطقه است و بر شهر سلیمانیه نیز اشراف دارد، مستقر شدند. در این حال، اگر چه این ارتفاع بسیار مهم تسخیر شده بود، لیکن بروز مشکلات ناشی از وجود حدود یک متر برف، فقدان عقبه و پشتیبانی بسیار ضعیف، ادامه حضور روی آن را بسیار سخت کرده بود.
دشمن نیز پس از ۸ روز توقف و یقین از ضعف توان خودی، حملات خود را مجدداً(در ۱۳۶۴/۱۲/۲۳) آغاز کرد و درحالی‌که علاوه بر مشکلات نارسایی‌های زیاد در جبهه خودی، مناطق متصرفه نیز هنوز به‌طورکامل تثبیت نشده بودند، توانست کلیه نقاط از دست داده را بازپس گیرد.

اطلاعات عملیات :

گردان‌های عمل کننده: گردان کمیل، گردان میثم، گردان حمزه، گردان ادوات
تجهیزات منهدم شده دشمن: یک فروند هواپیما، یک فروند هلی‌کوپتر، ۲۰دستگاه تانک، ۹۰ دستگاه خودرو، ۱۰ قبضه ضدهوایی، مقدار زیادی سلاح سبک و نیمه‌سنگین
یگان‌های منهدم شده دشمن: ۳ گردان از تیپ ۵۰۴، یک تیپ، یک گردان کماندویی گردان ۹۴ توپخانه، گردان ۴ تانک تیپ ۷۰۳
غنایم: مقدار زیادی سلاح سبک و نیمه‌سنگین و انواع مهمات.
نتایج عملیات: مناطق آزاد شده چند پاسگاه مرزی بخشی از ارتفاعات کانا، شله کوران، تنگه سور، موبرا، ماخلان، کانی ماران، سرو ارتفاعات ۱۴۷۰ و ۱۴۸۹
این عملیات نشان داد که در صورت گشودن جبهه هم‌زمان علیه ارتش عراق، توان دشمن تجزیه می‌شود و قادر نخواهد بود در دو جبهه مجزا همزمان بجنگد.

jfrn.ir جبهه فرهنگی راویان نور

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۱۲/۰۵
مجید روزی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی