امیر شهید "حسن آبشناسان" شیر صحرا
شنبه, ۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۰۲:۰۸ ب.ظ
با تشکیل سپاه، شهید آبشناسان نیروهای جدید را در «آموزشگاه سعد آباد» تحت تعلیم خود قرار داد و در سال 1363، مطابق حکم رسمی «قرارگاه رمضان»، فراهم کردن زمینههای آموزش جنگهای نامنظم سپاه به وی واگذار شد.
به گزارش خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران، در هر کشوری شناخت اسطورههای مقاومت برای نسلهای آینده یک ضرورت است.
آشنایی با اسطورههای شهادت و مقاومت ایران اسلامی که ویژگی منحصر به فرد ایمان و معنویت را با آمادگی رزمی و دفاعی خود تلفیق کردند برای نوجوانان و جوانان کشورمان، جذاب و مفید است.
آشنایی با اسطورههای شهادت و مقاومت ایران اسلامی که ویژگی منحصر به فرد ایمان و معنویت را با آمادگی رزمی و دفاعی خود تلفیق کردند برای نوجوانان و جوانان کشورمان، جذاب و مفید است.

به همین منظور باشگاه خبرنگاران در نظر دارد تا به معرفی مفید و مختصر شهدای شاخص با عنوان "ستارگان آسمان ایران اسلامی" به ترتیب حروف الفبا بپردازد.
اگرچه همه شهدا و جانبازان و آزادگان و ایثارگران مقاوم و سربلند و عزیز، ستارگان آسمان ایران اسلامی هستند و هرکس در هر شغل و مسئولیتی که قرار دارد و نفس میکشد، مدیون این فداکاریها و از جانگذشتگیها است.

امیر شهید "حسن آبشناسان"
در سال 1315 ه.ش در خانوادهای متعهد و مؤمن در «تهران» دیده به جهان گشود. دوران کودکی را با تحصیل در مدرسه سپری کرد و درسال 1336 با اخذ مدرک دیپلم وارد دانشکده افسری شد.
در سال 1339 با درجه ستوان دومی فارغالتحصیل شد و یک سال بعد دوره مقدماتی را به پایان رساند.
پس از آن در اولین دوره «رنجر»، «دورههای عالی ستاد فرماندهی» و «دورههای چتربازی و تکاوری» در داخل و خارج کشور، شرکت کرد و همه این مراحل را با موفقیت پشت سر گذاشت.

او با وجود محیط نامناسب جامعه، پلههای رشد و تکامل را در پناه ارزشهای اسلامی سپری کرد.
پس از طلوع جاودانه انقلاب اسلامی، به درجه سرهنگی ارتقاء یافت و فرماندهی «یگان جنگهای نامنظم در قرارگاه سیدالشهدای ارتش» را برعهده گرفت.
با تشکیل سپاه پاسداران، شهید آبشناسان نیروهای جدید را در «آموزشگاه سعد آباد» تحت تعلیم خود قرار داد و در سال 1363، مطابق حکم رسمی «قرارگاه رمضان»، فراهم کردن زمینههای آموزش جنگهای نامنظم سپاه به وی واگذار شد.

با پذیرفتن این مسئولیت، تاکتیکهای جنگ چریکی را به برادران سپاهی، بسیجی و همرزمان خود آموزش داد و شاگردان بسیاری در این زمینه تربیت کرد که همه آنها در میدان مبارزه به زیبایی افتخار آفریدند.
در آغاز جنگ تحمیلی، همانند بسیجیای ساده در بزم عملیات پیرانشهر، سردشت و بانه، حماسه آفرید و با رشادتهای خود، یادش را در تاریخ خونین دفاع مقدس و قلبهای ملت ایران به تصویر کشید.
وی که از همرزمان و یاران نزدیک شهید «محمد بروجردی» بود، در حالیکه فرماندهی لشگر 26 نوهد، فرماندهی قرارگاه حمزه و لشگر 33 نیروهای مخصوص را بر عهده داشت، در مهرماه سال 1364 همزمان با عملیات قادر، در منطقه «لولاند» بر اثر اصابت ترکش، شربت شیرین شهادت را نوشید و آسمان جبهه را به شمیم پایداری در مکتب اسلام، انقلاب و امام راحل، معطر ساخت.

روحش شاد و یادش گرامی باد
۹۸/۰۳/۲۵