بصیرت (۱۳)عبرت های عاشورا
بسم الله الرحمن الرحیم
عبرتهای عاشورا :
قبل و حین و بعد از عاشورا دریایی از درس و عبرت است
سه تا نمونه از شهرهای که امام را یاری نکردند به بلای ظلم تن دادند
سه شهر در حادثه عاشورا از امام حسین(ع) تمکین نکردند که عاقبتشان به اختصار این است:*
١- مردم مدینه در زمانی که باید از امام حسین(ع) تبعیت می کردند نافرمانی کردند. امام را نصحیت کردند وقتی که سیدالشهدا (ع) شهید شد؛ پشت سر عبدالله ابن حنظله قیام کردند ولی از یزید شکست خوردند.
سه روز جان، مال و ناموس مردم مدینه بر سپاه شام حلال شد. بسیار زنان و دخترانی که مورد تجاوز قرار گرفتند و صدها یا هزاران فرزند نامشروع این حادثه، امروز در تاریخ به اولاد الحرّه مشهورند.
آن قدر مردم کشته شدند که خون، مزار پیامبر را نیز گرفته بود.به مزار پیامبر پناه بردند در همانجا کشته شدند تمام کسانی که زنده ماندند بر پیشانیشان داغ زدند و نوشتند: هذا عبد من عبید یزید؛این بنده ای از بندگان یزید است.....در تاریخ به فرمانده سپاه یزید لقب «مسرف» به معنی «خونریز بی حد و حصر» دادند.
- بعد از مدینه نوبت به مکه رسید.مردم مکه بعد از شهادت امام بر پسر زبیر اعتماد کردند لشکر خونخوار یزید به رهبری حصین ابن نمیر در بالاى کوههاى مکه که مشرف بر خانه ها و مسجدالحرام بود، اجتماع کردند و با منجنیق، پیوسته سنگ و نفت بر مکه و مسجدالحرام مى افکندند. تاریخ می نویسد این قوم که به هیچ مبنایی اعتقاد نداشتند پارچه هایی از پنبه و کتان به نفت آلوده مى ساختند و بر خانه خدا مى انداختند و آنها را آتش می زدند تا آنکه کعبه معظّمه سوخت و بناى آن منهدم گشت و دیوارهاى آن فرو ریخت؛ ترس و وحشت از یک طرف افزایش لحظه به لحظه کشته ها در مکه مردم را اواره کرده بود خداوند بر مکیان رحم نمود و یزید به درک واصل شد و الا باید امروز در تاریخ از کشتار مردمان مکه داستانها می نوشتند.
٣-کوفیانی که حاضر نشدند از سیدالشهدا (ع) تبعیت کنند نه تنها از ترس و طمع سکوت کردند بلکه تمام هستیشان را به پپای عبیدالله ریختند به امید رسیدن به غنائم و پاداش عبیدالله بی تابی کردند بعد از امام حسین (ع) سه قیام کردند که هر سه قیامشان به غیر از شکست چیزی نداشت:
توابین یعنی همان مومنین وقت نشناس که حدودا ۴۰۰۰ نفر بودند؛ جز شکست و شهادت حدود ۱۰۰۰ نفرشان سودی نبرد.در کربلا امام حسین ع را رها کردند در قیام توابین از امام سجاد ع اجازه نداشتند
مردم کوفه مختار را هم تنها گذاشتند. بنا بر اقوال مورخین، ٦٠٠٠ نفر از یاران مختار، از مصعب ابن زبیر امان خواستند و مختار را تنها گذاشتند.مصعب دستور داد که همگی را گردن زده و آنها را به قتل رساندند.
قیام سوم کوفیان هم که به رهبری زید فرزند امام سجاد بود جز شکست سود دیگری نبرد.
کاری که بدون اجازه امام ع باشد در دام شیطان است خسارت بار است
علامه شهیدی از کوفیان به "زبردست نوازان زیردست آزار" یاد می کند. مردمی که به امام حسین (ع) تمکین نکردند، اسیر دست حجاج ابن یوسف شدند؛ که طبق گفته تاریخ، بیش از ۱۰۰هزار نفر از مسلمانان را گردن زد.
این است عاقبت مردمانی که ولی به حق خود را به وقت نشناخته و تبعیت نکنند.
در غدیر بیت کردند ولی بعد امام علی ع رها کردند بنای عاشورا را نوشتند قصه به عاشورا خلاصه نشد تا قیامت شریک ظلم ظالم شدند