حماسه سرلشکر شهید محمود کاوه قسمت( ۸۰ )زندگینامه
حماسه سرلشکر شهید محمود کاوه
قسمت( ۸۰ )زندگینامه سردار شهید محمود کاوه
خرداد سال ۱۳۴۰ در یکی از محلات قدیمی شهر مشهد خیابان صدر در خانوادهای مذهبی دیده به جهان گشود تحصیلات ابتدایی را که به پایان رساند و با راهنمایی و هدایت پدر سرگرم فراگیری علوم دینی گردید در جلسهای محمود به همراه پدرش خدمت مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای که آن زمان امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام بودند .میرسند ایشان میفرمایند. اگر محمود دروس کلاسیک را به اتمام برساند. و سپس به دروس حوزوی بپردازد بهتر است. با این توصیه محمود در مدرسه راهنمایی ثبت نام می کند. و همزمان با شرکت در جلسات مذهبی و روشنگرانه شهیدان هاشمی نژاد، و کامیاب ،تفکر مبارزاتی و ضد حکومت پهلوی در او شکل می گیرد .با تکثیر و پخش نوار و اعلامیههای حضرت امام خمینی رحمة الله علیه به دیگر انقلابیون میپیوندد. با شروع تظاهرات خیابانی در سال ۱۳۵۷ در راهپیماییها ، فعالانه شرکت کرده و تا مرز شهادت پیش میرود. با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عضویت این نهاد مقدس در آمد.و پس از چندی جهت گذراندن دوره آموزش تکمیلی به تهران اعزام وبعد از اتمام دوره به عنوان مربی مشغول آموزش پاسداران و بسیجیان خراسان میگردد. همزمان با عزیمت امام خمینی رحمة الله علیه به جماران به عنوان سرپرست یک گروه ۲۰ نفره و جهت حفاظت از بیت امام به تهران اعزام و در آنجا به عنوان مسئول عملیات که مسئولیتی مهم و حساس بود انتخاب میشود. با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، جماران را به مقصد جبهه ها ترک گفت.
با اوج گیری درگیری ها در کردستان وارد نبرد با ضد انقلاب شد. در همان ابتدای ورود به شهر سقز مسئولیت خطیر گروه اسکورت را برعهده گرفت. با اتخاذ تاکتیک های هجومی و چریکی، به عنوان اولین فرد در کردستان عملیات ضد کمین را علیه ضد انقلاب طراحی و اجرا نمود. در مدتی اندک وضعیت نبرد در شهر سقز و حومه آن را به نفع نیروهای خودی تغییر داد. فرماندهی عملیات سپاه سقز، سنگر و جایگاه مهمی بود که استعداد ذاتی او را نشان داد و با اجرای عملیات های چریکی دشمنی که بر شهر سیطره یافته بود را آواره کوه ها نمود.
با تشکیل تیپ ویژه شهدا توسط محمد بروجردی و ناصر کاظمی، محمود به عنوان مسئول عملیات تیپ معرفی می گردد .وی در جبهههای نبرد با ضد انقلاب ضربات مهلکی را بر پیکر آنها وارد کرد تا جایی که ضد انقلاب در سالهای ۱۳۶۱ و ۱۳۶۲ ناتوان از ایستاد گی در مقابل کاوه میشود. در همین سال هاست که مبالغ هنگفتی به عنوان جایزه برای به شهادت رساندن محمود کاوه تعیین می نماید، بدین سان نام کاوه سر زبانها میافتد تا جایی که حتی خودی ها را به تعجب و شگفتی وامی دارد. آزادسازی شهر بوکان و سپس جاده مهم و حیاتی پیرانشهر__ سردشت از جمله عملیاتهای گستردهای است که در همین ایام با فرماندهی او انجام می گیرد. با شهادت شهیدان ناصر کاظمی، محمد گنجی زاده و محمد بروجردی ،سکان فرماندهی تیپ ویژه شهدا در سال ۱۳۶۲به او سپرده میشود .در همین سال علاوه بر نبرد با ضد انقلاب در عملیاتهای برون مرزی والفجر ۲ والفجر ۳ و والفجر ۴ و آزادسازی مناطق مهمی نقش داشت. با حاکم شدن آرامش و امنیت در کردستان تمام تلاش خود را معطوف به مبارزه با ارتش صدام می نماید. و صحنههایی غرور آفرینی در عملیاتهای بدر ،قادر ،والفجر ۹ و کربلای ۲ میآفریند. محمود در طول دوران دفاع مقدس بارها و بارها مجروح گردید، اما سنگر دفاع از انقلاب را ترک نگفت.
آخرین مجروحیت وی در تک حاج عمران و در جریان یک نبرد تن به تن با دشمن بود که منجر به اصابت ۱۲ ترکش نارنجک به سرش گردید. محمود کاوه تنها فرزند پسر خانوادهاش در یازدهم شهریور سال ۱۳۶۵ در سن ۲۵ سالگی و در آن هنگام که به منظور تصرف ارتفاعات ۲۵۱۹ پیشاپیش رزمندگان در حرکت بود. بر اثر اصابت ترکش خمپاره به ناحیه سر به شهادت رسید. از این سردار شهید تنها یک فرزند به یادگار مانده است .که رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای در وصف سرباز فداکارش چنین می فرمایند:« من ، او را از بچگی اش می شناختم …حقیقتاً اهل خودسازی بود، هم خودسازی معنوی و اخلاقی و تقوایی، هم خودسازی رزمی…. یک فرمانده بسیار خوب از لحاظ اداره واحد خودش که تیپ ویژه شهدا یک واحد خوب بود، جزو واحدهای کارآمد ما محسوب میشد و به این عنوان از آن نام برده میشد، خود او هم در عملیات گوناگونی شرکت داشت و کارآزموده میدان جنگ شده بود.»
jfrn.ir جبهه فرهنگی راویان نور