درمکتب سلیمانی (۷۱)
بسم الله الرحمن الرحیم
زمانی که اولین بار داعش به موصل رسید، هیئتی از ایران به اقلیم کردستان آمد و با تمامی جریانها و گروهها در حکومت اقلیم دیدارهایی داشتند، آنها خطر داعش را گوشزد کردند اما بعضی از جریانها بر این عقیده بودند که مأموریت داعش رفتن بهسوی بغداد است و به کردستان نخواهد آمد، توجه آنچنانی به توضیحات آن هیئت از طرف گروهها صورت نگرفت اما زمانی که داعش حملهور شد و به منطقه مخمور، گویر، کرکوک و دیگر مناطق رسید، نخستین کشور حتی قبل از آمریکا و اروپا که به فرودگاه اربیل رسید، جمهوری اسلامی ایران بود. حاج قاسم با 70 نفر نیرو از کارشناسان نظامی و سه محموله مهمات مورد نیاز برای مقابله با داعش آمدند و خودشان نیز به همکاری با نیروی پیشمرگه پرداختند، حتی در منطقه مخمور شهید هم دادند.
طرف کُردی با کمبود سلاح و مهمات مواجه بود، داعش 90 هزار سرباز عراقی را خلع سلاح کرده بود، از این 90 هزار، 60 هزار آن نیروهای ارتش بودند و 30 هزار دیگر از پلیس فدرال عراق. این 90 هزار نیرو دارای آخرین سلاحهای پیشرفته آمریکایی بودند، از تانک و موشک تا توپخانه و دیگر ادوات جنگی؛ بنابراین آخرین مُدل تسلیحات پیشرفته نظامی همه در اختیار داعش قرار گرفته بود.
داعش با چنین امکاناتی به جنگ کردستان آمد، آمدن نیروهای ایرانی بهفرماندهی حاج قاسم با همکاری نیروهای پیشمرگه در مدت کوتاهی منجر به شکست تروریستهای داعش شد. شمار نیروهای ایرانی زیاد نبود اما همین نیروهای متخصص در زمینه استفاده از امکانات نظامی که گفتم حدود 70 نفر از کارشناسان نظامی بودند، کمکهای خیلی خوب و مؤثری به نیروهای پیشمرگه کردستان ارائه کردند تا زمانی که که نیروهای پیشمرگه به سازماندهی مجدد خود رسید، اما همکاریهای حاج قاسم از جمله تأمین مهمات و اسلحه در جنگ داعش ادامه داشت. آنها نقش مهم و تأثیرگذاری داشتند، نهتنها در 1500 کیلومتر مرزهای اقلیم کردستان از نفتخانه و خسروی و خانقین تا مرزهای سوریه، بلکه در عراق هم نقش مؤثری ایفا کردند. خود ایشان بهمانند یک پیشمرگه و سرباز در جبههها حضور داشتند و در جنگ علیه داعش مشارکت کردند. حاج قاسم بیش از همه در تمامی جبهههای جنگ حضور داشتند.