پدرموشکی ایران (۳۶)
بسم الله الرحمن الرحیم
جوان تهرانی که موشکهایش بلای جان صهیونیستها شد
تهرانی مقدم نماد اقتدارشیعیان
عضویت در سپاه پاسداران
در اطلاعات منطقه 3 سپاه شمال مشغول به فعالیت شد وتا 31 / 7 / 59 در این سمت باقی ماند . در زمان شورش های قوی در نقاط مرزی که مهم ترین آنها حوادث تجزیه طلبانه در کردستان بود و سپاه را در 15 ماه اول عمر خود متوجه ضرورت تقویت صبغه نظامی کرد. با این رویکرد تا شهریور 1359 که در آستانه هجوم رژیم بعث عراق قرار گرفتیم، حداکثر توان رزمی سپاه تعداد معدودی گردان های رزمی بود که با روش های چریکی وغیر کلاسیک، درگیر مبارزه با اشرار وضد انقلابیون مسلح در
کردستان شدند. سنگین ترین سلاحی هم که در اختیار سپاه بود، تعدادی خمپاره انداز و آرپی جی و تیربار بود در حالی که همین وضعیت ضد انقلابیون در کردستان، مسلح به توپخانه هم بودند. شاید آمار کل سلاح های سپاه در آن مقطع از چند هزار تفنگ ژ 3 و کلت و ده ها خمپاره انداز و آرپی جی تجاوز نمی کرد و این، همه موجودی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود .
بعد از عملیات ثامن الائمه که منجر به رفع محاصره آبادان شد ، ازجمله غنائم به دست آمده از عراق یک آتشبار توپخانه 155 میلیمتری کششی بود که از جانب دشمن در شمال ابادان بین دارخوین و پل مارد مستقر بود. این آتشبار توپخانه بلافاصله تعمیر وعملیاتی شد و در همان منطقه علیه دشمن به کار گرفته شد. سه ماه بعد در عملیات فتح بستان مجددا یک گردان توپخانه 130میلیمتری و یک آتشبار 105 میلیمتری پرتغالی ارتش عراق از سوی رزمندگان تیپ 14 امام حسین )ع( اصفهان به غنیمت گرفته شد که این گردان به دستور حسین خرازی )فرمانده تیپ( سازماندهی شده و در عملیات فتح المبین در پشتیبانی از گردان های مانوری بسیجی مبادرت به اجرای اتش کرد .
این دواتفاق مبدا شکل گیری توپخانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است .
مسئول تطبیق آتش خمپاره ای سپاه در قرارگاه کربلا در عملیات طریق القدس
حاج حسن بعد از عملیات ثامن الائمه متوجه ضعف اتش پشتیبانی خودی مستقر در خطوط مقدم جنگ شد، مدت ها روی این موضوع فکر کرد و سرانجام در پاییز 1360 طرح ساماندهی آتش پشتیبانی )خمپاره اندازها( را به صورت سنجیده و مدون تقدیم حسن باقری کرد. نامه را محسن رضایی) فرمانده وقت کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی( امضا کرد وتحویل حسن باقری داد و حسن باقری آن را به حسن مقدم داد. حاج حسن نامه تایپ شده را خواند و دید طرح خودش درباره ساماندهی خمپاره اندازها به منظور پشتیبانی از نیروهای پیاده است. نامه خطاب به فرماندهان قرارگاه قدس، نصر، فجرو فتح سپاه در جبهه های جنوب بود:برادر حسن مقدم به عنوان فرمانده پشتبیانی کننده آتش های خمپاره ای سپاه معرفی می شوند، لازم است با او همکاری کنید ».
تاسیس توپخانه سپاه
. من در سپاه شوش وقتی گزارش را به آقا رشید می دادم، دیدم آقا رشید باخنده می گوید مقدم برو توپخانه سپاه را سازماندهی کن. گفتم آقا رشید ما داریم خمپاره را سازماندهی می کنیم. .»
در عملیات فتح المبین )اگر اشتباه نکنم( 148 قبضه انواع توپ های روسی به غنیمت سپاه درآمده بود.
قرار شد برویم آن توپ ها را بیاوریم و سازماندهی کنیم. شهید بزرگوار حسن شفیع زاده اولین نفری بودکه رفتم دنبالش. بعد ازعملیات فتح المبین از تیپ المهدی شوش آوردمش پیش خودم و آقای محمد آقایی که از مسئولین توپخانه سپاه بودند، به انضمام شهید ناهیدی. این بچه های نخبه و باهوش را جمع کردیم و توپخانه سپاه راتشکیل دادیم ».
راه اندازی مرکز تحقیقات فنی توپخانه در اهواز
در آن زمان توپ های غنیمیتی ما 156 قبضه بود که همه آنها در دشت عباس و چنانه به غنیمت گرفته شده بودند.
ما برادران ارتشی را برای آموزش این توپ ها دعوت کردیم که یک تیم از توپخانه ارتش برای ما اعزام شد و وقتی توپ ها رادیدند گفتند این توپ ها روسی هستند و آموزشی که ما دیده ایم توپ های آمریکایی بوده و کاربرد این توپ ها را نمی دانیم. ما می خواستیم از این توپ ها در عملیات بیت المقدس استفاده کنیم ولی هیچ آموزشی ندیده بودیم. توپ های زیادی با مهمات خوبی داشتیم ولی برای ما کارامد نبودند. برادر بهمن چیره دست به دلیل تخصصی که داشتند توپ ها را راه اندازی کردند و مرکز تعمیر
و نگهداری توپخانه راه اندازی شد و توپ ها راهی عملیات شدند . دومین نفری که به یاری ما شتافت، شهید ناهیدی بود که آموزش های لازم را خیلی با حوصله برای استفاده از وسایل غنیمت گرفته شده به ما دادن